İnfantil kolik; ilk 4 aylık dönemdeki bebeklerde görülen ve bazen 6. aya kadar sürebilen, genellikle akşamları olan sebebi olmaksızın durdurulamayan ağlamanın görüldüğü bir durumdur.
Bebeklik döneminde en sık rastlanan gıda alerjisi, “süt alerjisi” yani “inek sütü alerjisi”dir. Süt alerjisi bebeğin, inek sütü içerisinde bulunan proteinlere karşı geliştirdiği reaksiyondur.
Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıyla meydana gelen bir rahatsızlıktır.
Neredeyse bütün bebekler zaman zaman gaz sıkıntısı yaşarlar. Gaz sancısı hem bebeğe hem de ebeveynlere ciddi sıkıntılar yaşatmaktır.
Bebeklerde, diş etinin iç kısmında gelişimini tamamlayan süt dişlerinin ağıza ulaşmasına diş çıkarma denir. Süt dişleri doğum sırasında bebeğin çenesinde yer almaktadır zamanı gelince yüzeye çıkmaya başlarlar.
Otizm, gelişimsel bir bozukluktur. Yani bir çocukta beklenilen gelişmelerin görülmemesidir. Otizmli çocukların dış görünüşleri diğer çocuklardan farklı değildir.
Egzama yani atopik dermatit; genellikle erken çocukluk döneminde başlayan yaygın bir alerjik cilt hastalığıdır.
El ayak ağız hastalığı genelde 5 yaş altı çocukları etkileyen viral bir hastalıktır. El, ayak ve ağız hastalığına enterovirus cinsi virüsler neden olur.
Grip ve nezle birbirinden farklı hastalıklardır. Halk arasında ve hatta sağlık personeli arasında da yanlış olarak birbirlerinin yerine kullanılırlar.
Doğum yapacak olan veya yeni doğum yapmış olan annelerin en çok merak ettiği konu, koronavirüsün yenidoğanlarda görülmesi durumudur.
Akut ishal çoğunlukla 0-5 yaş grubundaki çocuklarda rastlanan en sık enfeksiyon hastalığıdır. Bebeklerde sindirim sistemi çok hassas olduğu için, ishal durumuna çok fazla rastlanmaktadır.
Bakterilerin çoğalmasını engelleyen ya da bakterileri öldüren biyolojik kaynaklı ya da sentetik olarak elde edilen maddelere antibiyotik denir.
Pişik bez kullanan küçük bebeklerde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bebek cildinin hassasiyeti, sürekli ıslak kalan bez ve hava almayan deri pişiğe neden olur.
Menenjit; beyin ve omuriliğini çevreleyen zarların iltihaplanması olarak tanımlanan bir hastalıktır. Sonuçları ölüme kadar varabilen ciddi bir hastalık olan menenjit; genelde 5 yaş altı çocuklarda görülmektedir.
Besin alerjisi, bir yiyeceği yedikten hemen sonra vücudun bağışıklık sistemi tarafından reaksiyon vermesidir.
Bebeklerin gelişim aşamalarının her biri ayrı ayrı heyecan konudur. Bu sebeple, “Bebekler ne zaman yürümeye başlar?” ebeveynlerin en çok merak ettiği konulardan biridir.
Anne karnında daha ilk haftalarda, dudak ve damak şekillenmeye başlar. En başta damak ve dudakların sağ ve sol kenarları oluşur daha sonra iki kenar birleşerek tam dudak ve damak yapısını oluşturur.
Turner Sendromu kadınlarda görülen bir sendromdur. 2 adet olması gereken x kromozomunun bir kısmının eksik ya da birinin hiç olmaması durumunda ortaya çıkar.